tiistai 23. kesäkuuta 2015

Mysteerisalkku

Näin Sepån kantavan autoon epäilyttävän salkun, kun olimme lähdössä mökille. Kysymykset heräsivät välittömästi. Asiakirjoja? Osakkeita? Rahaa?! Aseita?!! Lapinleuku?!!!!! Pysähtyisimmekö Kaivannon Grillillä ja salkku vaihtaisi vaivihkaa omistajaa? Kaartaisimmeko metsätielle jossain päin Vehoniemeä, ja Seppå rämpisi salkun kanssa pusikkoon ja palaisi tyhjin käsin. Kun vilkuilisin paikkaa arasti takapeilistä, huomaisin tien reunassa risuista tehdyn ristin.
En uskaltanut avata suutani. Jos en nostaisi asiaa esille eli salkkua pöydälle, voisin yrittää kuvitella, ettei sitä olisi.


Mökillä vastassa oli yllätyssynttärikestitykset. Pakotin hymyn kasvoilleni, olihan kaikki järjestetty minun takiani. Matka oli sujunut pysähdyksittä, mutta se ei ollut rauhoittanut mieltäni.


Seppå käyttäytyi kummallisesti. Nähtyään katetun kakkupöydän hän kääntyi ja käveli ovesta ulos. Kukaan ei tuntunut kiinnittävän siihen mitään huomiota. Mutta kun Seppå palasi mysteerisalkun kanssa, muutkin hiljenivät. Seppå laski salkun maahan ja polvistui sen eteen. Lukot loksahtivat auki. Mummu kahmaisi Lepuskin syliinsä. Se näytti pistoolilta! Tai...


...porakoneelta.
Lisäksi kotibaristan asiallisesta tarvikesalkusta löytyi porakoneen vara-akku (ei kuitenkaan laturia). Kahvimylly. Aeropress. Vaaka. Papuja.


Ja hyvät tuli taas sumppiloorat. Kiitos omistautuneen harrastajan. Älä antaudu milloinkaan!4 kommenttia:

 1. Hulvaton teksti :D melkonen kahvimestari se Seppå!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on! Muualla ei kahvi maistukaan, kun kotona saa niin hyvää. Siinä on hyvät ja huonot puolensa.
   Kiitos kommentista, Anonyymi!

   Poista
 2. Tuleeko kahvista hienojakoista vai karkeaa?
  Maijlis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maijlis, en osaa kyllä muuta sanoa kuin että tulee hyvää! Täytyy kysellä tarkemmin Sepåltä.

   Poista